Påsken - godisätandets högtid

Godis. Gottis. Snask. Sötsaker. Konfekt.

Kalla det vad du vill men det är ett livsmedel som endast är avsedd för njutning och ej för dess eventuella näringsvärde. ;) Vi svenskar är riktiga godisgrisar för att vi äter ca 17 kg godis per person varje år och intar första platsen över alla länder i hela världen.

Hur kommer det sig? Varför ligger vi första plats?

När jag har tråkigt så äter jag. Kan det vara så att vi är uttråkade och att vi behöver något att göra? Eller så är vi stressade och trötta och behöver något uppiggande!

Ungdomar samt yrkessverksamma kvinnor mellan 25 och 60 år äter mest. Man kan bli sockerberoende av att äta för mycket godis och man kan se ett samband mellan försäljningen av lösgodis och den generella viktökningen hos svenskarna.

Många godisar innehåller gelatin som utvinns ur kollagen vilket är det huvudsakliga proteinet hos däggdjur. Kemiskt består gelatin till 90% av protein och 10% av vatten och ett spår av salter och har tillsatsbeteckningen 
E441! Så, om man är vegetarian så ska man nog inte äta godis. Det beror ju såklart på vilken typ av vegetarian man är men om man inte äter något från djurriket så borde man inte äta godis som innehåller gelatin. Jag har oxå läst att många godissorter innehåller löss!! mmm

Med de orden tackar jag för mig och tar ett knaprigt äpple och börjar packa inför resan!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0